Πικ νικ με τα παιδιά μας

Δημιουργήστε ωραίες αναμνήσεις με τα παιδιά σας

Οικογενειακό πικ νικ

Το πικ νικ είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας και είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι.  Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε είναι καλή διάθεση και ένα καλάθι με λίγο φαγητό.

 Μπορούμε να πάμε στην θάλασσα, στο βουνό, σε κάποιο λιβάδι ή απλά σε κάποιο μέρος που θα μπορούμε να κινούμαστε  ελεύθερα (χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας πατήσει αμάξι ή κάποιο μηχανάκι) και να μην έχει πολυκοσμία . Ο στόχος μας είναι  να πούμε όσα λιγότερα όχι και πρόσεχε μπορούμε. Όταν νοιώσουμε εμείς ασφαλείς τότε μπορούμε να χαλαρώσουμε και να δώσουμε στο παιδί μας την δυνατότητα να είναι ελεύθερο χωρίς περιορισμούς. Προσπαθήστε να αφήσετε το κινητό στην τσάντα και αφεθείτε στο παιχνίδι με το παιδί σας.

Με αυτή  τη δραστηριότητα θα :

  • Δημιουργήσουμε ωραίες αναμνήσεις
  • Αλλάξουμε την ρουτίνα της καθημερινότητας
  • Χαλαρώσουμε

Στο παιδί μας θα δώσουμε ευκαιρία για:

  • Εξερεύνηση

Τι πιο ωραίο να περπατήσετε και να δείτε νέα μέρη, να ανακαλύψετε μονοπάτια, να δείτε κάποια περίεργη σπηλιά κτλ

  • Δημιουργία

Μπορείτε να μαζέψετε υλικά που θα βρείτε και να φτιάξετε ότι σας έρθει στο μυαλό.

  • Μάθηση  

Εξηγήστε στο παιδί σας τι είναι αυτά που βλέπει . πχ Γτ τα βράχια έχουν περίεργα σχήματα, γτ στο βουνό έχει περισσότερο κρύο, γτ ο ουρανός παίρνει περίεργα χρώματα. βομβαρδίστε το παιδί σας με πληροφορίες. μην ντραπείτε ναι πείτε οτι δεν το ξέρω αυτό. πείτε ότι θα το ψάξουμε μαζί όταν πάμε σπίτι. Το παιδί δεν θέλει έναν τέλειο γονιό αλλά ένα γονιό που είναι δίπλα του.

  • Άθληση

Περπατήστε, τρέξτε, σκαρφαλώστε. Κάντε ότι σας ευχαριστεί!!!


Πικ νικ με τα παιδιά μας - Σοφία Δελλαπόρτα
crossmenuarrow-right-circle